06-41547351 info@oriendum.nl

Behandelingen

Je kunt bij mij terecht voor meerdere stijlen en soorten van behandelingen. Deze zijn onderverdeeld in twee categorieën, namelijk Shiatsu therapie en massage therapie.

Shiatsu therapie

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, vingers en soms ook ellebogen en knieën gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht van de therapeut gebruikt om druk uit te oefenen.

Shiatsu is dus een manuele therapie. Door de behandeling wordt de algemene gezondheid gestimuleerd en in stand gehouden om zodoende over voldoende energie te beschikken op lichamelijk en geestelijk gebied.

Door de Shiatsu behandeling wordt jouw vrije Ki-stroom (levensenergie) in het netwerk van meridianen zoveel mogelijk hersteld en gaat de energie weer vrij door je lichaam stromen.

Shiatsu kan heel goed naast reguliere therapieën gegeven worden. Wel is het dan wenselijk dat de behandelend arts, specialist of therapeut op de hoogte gesteld wordt.

De kosten voor Shiatsu therapie worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, mits aanvullend verzekerd. Doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig.

Duur van de behandeling 30, 60 of 90 minuten.

Ik maak gebruik van de volgende technieken:

Shiatsu Namikoshi

Deze vorm van Shiatsu (vernoemd en ontwikkeld door de grondlegger Tokujiro Namikoshi en later zijn zoon Toru Namikoshi) is de meest klassieke vorm van Shiatsu. De stijl van Namikoshi is vooral gericht op fysieke symptomen en het corrigeren van fysieke onbalans en heeft een gestructureerde behandelmethode en een vaste volgorde. Je ligt hierbij op de behandeltafel. Het kan op de blote huid of gekleed gegeven worden. Deze vorm van Shiatsu kan goed gecombineerd worden met andere technieken zoals: massage, de Dorn methode of guasha.

Shiatsu Zen-Style

Deze Zen-style is de meest traditionele Japanse behandeling met als uitgangspunt de meridianen en de 5 elementen. Je ligt hierbij op een futon gekleed in soepel zittende, liefst katoenen kleding en met schone droge sokken. De druk gegeven op het lichaam wordt afgewisseld met strekkingen en rotaties.

Stoel shiatsu

Dit is een effectieve, korte, krachtige drukpuntenmassage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen op een speciaal ergonomisch ontworpen massagestoel. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Stoelmassage is een laagdrempelige en eenvoudige manier om heerlijk te ontspannen.

Totaal behandeltraject Shiatsu

In dit behandeltraject van Shiatsu therapie worden niet alleen lichamelijke klachten behandeld maar ook wordt er gekeken naar de oorzaak van de klachten.
Het is een zoektocht naar een oplossing voor de onbalans in je lichaam.

Door met mij in gesprek te gaan kom je te weten wat het lichaam jou aan signalen wil vertellen. Om te leren luisteren naar je lichaam, je gevoel, je emoties en je wensen naar wat er wezenlijk is en wat je werkelijk bezighoudt. Vanuit bewustwording kan inzicht ontstaan zodat je een keuze krijgt om anders met jezelf, met anderen of met situaties om te gaan.

Deze vorm van Shiatsu therapie wordt gegeven op de behandeltafel en de duur van een behandeling is 90 minuten.

Massage therapie

Massage therapie is therapeutisch van karakter. Bij deze therapeutische massage worden boven de klassieke massage extra technieken en manipulaties toegepast gericht op bestrijding van de klachten. Het is dus een diepte massage die bestaat uit vrij stevige handgrepen. Het maakt het onderhuidse bindweefsel weer los, waardoor de storing verdwijnt. Delen van de therapeutische massage kunnen goed gecombineerd worden met Shiatsu en andere technieken.
Duur van de behandeling 60 of 90 minuten.

Ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt; een massage om tot rust te komen en te ontspannen. De massage heeft een gunstige invloed op het bewegingsapparaat, het spijsverteringsstelsel, de hormoonhuishouding, het afvoeren van afvalstoffen en verbetering van de spierfunctie.
Duur van de behandeling 30, 60 of 90 minuten. 
De behandeling is niet erotisch van aard.

De kosten voor Massage therapie worden soms door zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, mits aanvullend verzekerd. Doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig.